«Μη χάνετε το κουράγιο σας, είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε»

 

Ενημερωτικό φυλλάδιο γραμμένο σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) με το οποίο θα ενημερώνει υπεύθυνα τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ότι δεν τους συμφέρει να μείνουν άλλο εκεί, έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Το φυλλάδιο είναι και θα είναι έτοιμο το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει να μοιράζεται στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι.

prosfyges-fylladio-μεταφερόμενο-2

Σε αυτό γίνεται έκκληση προς τους πρόσφυγες και μετανάστες να μην ακούνε τους διακινητές που τους τάζουν ότι θα τους πάνε στην Ευρώπη. «Τα σύνορα για την Ευρώπη είναι πια από παντού κλειστά και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ανοίξουν άμεσα», σημειώνεται στο φυλλάδιο.

prosfyges-fylladio-μεταφερόμενο-3

Στη συνέχεια, τους προτρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας και προσωρινής παραμονής, καθώς μόνο εκεί θα μπορέσουν να γραφτούν στους επίσημους καταλόγους για να πάρουν σειρά για τις μετεγκαταστάσεις στην Ευρώπη.

«Δεν σας συμφέρει να μένετε στον Πειραιά και στην Ειδομένη. Χάνετε χρόνο!» τονίζει το ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο η κυβέρνηση παραδέχεται ότι κάποια από τα κέντρα φιλοξενίας «δεν είναι ακόμα πολύ καλά οργανωμένα και δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει όπως θέλουμε». «Σας ζητάμε να πάτε και μέρα με τη μέρα θα τα κάνουμε καλύτερα», σημειώνει το φυλλάδιο.

«Μη χάνετε το κουράγιο σας, είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε…!» γράφει το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους πρόσφυγες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here