Αυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολέ, ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο

Αυτοκτόνησε ο 44χρονος γαλλο-ελβετός Μπενουά Βιολέ, ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο. Το Restaurant de l’ Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε χθες το βράδυ στο σπίτι του το άψυχο σώμα του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε. «Από σεβασμό για την οικογένεια» οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι δεν θα κάνουν κανένα άλλο σχόλιο για την υπόθεση.
«Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντέυξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά», σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Το εστιατόριό του, που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

«Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος σεφ Mαρκ Βερά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here