Αυτοκτονία Τούρκου λοχία που αρνήθηκε να πυροβολήσει πολίτες, επιβεβαιώνει τους «οκτώ» ότι «συμμετείχαν σε άσκηση»

Ενα βίντεο κυκλοφορεί από διημέρου στο διαδίκτυο που δείχνει πολίτες να προσπαθούν να βοηθήσουν τραυματία Τούρκο λοχία που ψυχορραγεί  -πρόκειται για τον 25χρονο Ferhat Daş που διατάχθηκε να πυροβολήσει πολίτες  κοντά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως και όχι μόνον αρνήθηκε αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει.

Ο αδελφός του είπε ότι ο Φερχάτ ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως τη νύχτα του πραξικοπήματος  για την πραγματοποίηση άσκησης. Ιδέα δεν είχε περί πραξικοπήματος. Οταν στο τανκ του ζητήθηκε από τον ανώτερό του να αρχίσει να βάλλει κατά του πλήθους, τα έχασε.

«Αρνήθηκε να πυροβολήσει ο αδελφός μου και ο επικεφαλής του είπε «Αν δεν υπακούσεις θα σε εκτελέσω επί τόπου«. Ο αδελφός μου φώναξε «Δεν είμαστε προδότες» και  έστρεψε το όπλο του στον κρόταφό του».

Στην ρευστή κατάσταση εκείνων των κρίσιμων ωρών, στο συγκεκριμένο επεισόδιο  οι αστυνομικοί και οι πολίτες κατέλαβαν στη συνέχεια το τανκ και συνέλαβαν μερικούς στρατιώτες . Καθώς έφευγε το ασθενοφόρο με τον αυτόχειρα λογία, οι αστυνομικοί  τους μετέφεραν τους συλληφθέντες στρατιώτες  στο περιπολικό και τότε  κάποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους και ένας αστυνομικός, ο  Ozan Özen σκοτώθηκε.

Όσα λένε οι συγγενείς του νέου αλλά και το γεγονός ότι  ο νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε λέγοντας χαρακτηριστικές φράσεις ενισχύουν τα υπερασπιστικά επιχειρήματα και των άλλων ενστόλων (και «των οκτώ» που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα) ότι τους είχε ειπωθεί πως συμμετείχαν σε άσκηση και δεν μπορούν να θεωρούνται πραξικοπηματίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here