Αυτή η ποίηση είναι πολλά περισσότερα εκτός από ποίηση!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Ένας ακόμα νεοέλληνας ποιητής; Από τις ατελείωτες τον αριθμό “περιπτώσεις” στη χώρα των νεοελλήνων, των πεισματικά αφελών που δοκιμάζουν την πιθανότητά τους στα πέντε λεπτά δημοσιότητας, στο πεδίο εκείνο της έκφρασης των ανθρώπων όπου ο θεμελιώδης άγραφος νόμος που το διέπει – της ποιητικής άδειας – επιτρέπει στον κάθε νου να ονειρεύεται ότι θα πιάσει “γεμάτα”;

Όχι βέβαια, καμιά σχέση. Ο ποιητής (με σπαστική τετραπληγία) Ανδρέας Κουζέλης, είναι ή έχει κατά καιρούς υπάρξει πολλά περισσότερα από ποιητής – κοινωνιολόγος, ακτιβιστής, δημοσιογράφος, συγγραφέας – σε όλα δε διακεκριμένος, με το δικό του πολύ ανατρεπτικό στίγμα. Εξ ου και πρόκειται για πολύ σοβαρό ποιητή. Μόνο όσοι δεν είναι μόνο ποιητές αλλά πολλά περισσότερα, μπορούν πράγματι σοβαροί ποιητές να είναι. Κανόνας!

Για πολλούς φίλους του και δικούς του ανθρώπους, η αυριανή γνωριμία (και) με τον ποιητή Κουζέλη – 19 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18.00, Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός – θα είναι η πρώτη. Έχοντας κάποια καλή ιδέα για το ποιητικό περιεχόμενο – συλλογή πενήντα ποιημάτων με τον τίτλο “Καταπακτή”, από τις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ – θεωρούμε χρέος να τους προϊδεάσουμε ότι για μια ακόμα φορά θα εντυπωσιαστούν από την ανατρεπτική ποιητική ματιά του ανατρεπτικού φίλου τους. Ας πάνε προετοιμασμένοι, ώστε να μπορέσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται να συντονιστούν, άρα και να απολαύσουν. Το μοναδικό εκείνο είδος της υψηλής πράγματι ποίησης – περί αυτού πρόκειται – που περιπαικτικά κομίζει τις πλέον φωτεινές απαντήσεις στα πλέον σκοτεινά ερωτήματα της παντού και πάντοτε μεταμφιεσμένης σε κοινή λογική μέσης ανοησίας.

*Θα είμαστε και εμείς εκεί (με σύνδεση Skype) να τιμήσουμε τον ανατρεπτικό μια ζωή Ανδρέα Κουζέλη, την ανατρεπτική ποίησή του που είναι πολλά περισσότερα εκτός από ποίηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here