Αυστηρή απάντηση Γεροβασίλη στις δηλώσεις Σόιμπλε κατά Ελλάδας για τους πρόσφυγες

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε εσωκομματικούς λόγους αποδίδει την νέα φραστική επίθεση του Β. Σόιμπλε στην Ελλάδα, αυτή φορά για το θέμα των προσφύγων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

«Αξίζει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού στα σύνορα της ΕΕ, και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δημιουργήθηκαν από 5 χρόνια συνεχούς λιτότητας. τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων το αναγνωρίζει. Ο ίδιος προτιμά να επιτίθεται φραστικά στην Ελλάδα, προφανώς για τους δικούς του εσωκομματικούς λόγους», καταλήγει.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε

Ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag”δηλώνει ότι η Ελλάδα για χρόνια αγνοούσε τη συμφωνία του Δουβλίνου η οποία υποχρεώνει τους μετανάστες να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσθέτει μάλιστα ότι τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν η Γερμανία να μην επαναπροωθεί τους ανθρώπους προς την Ελλάδα, καθώς η συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες δεν ήταν ανθρώπινη.

“Οι Έλληνες δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο τους άλλους για τα προβλήματά τους, θα πρέπει να δουν πως θα μπορέσουν να τα καταφέρουν καλύτερα μόνοι τους”, σημειώνει ο κ. Σόιμπλε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here