Αυγή: Πολύ δύσκολο γίνεται πλέον το στοίχημα για ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Με κύριο άρθρο της η εφημερίδα Αυγή, επισημαίνει σήμερα τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλέον η υπόθεση της ενότητας στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναπαράγοντας αποσπάσματα δηλώσεων του πρωθυπουργού λλά και του Παν. Λαφαζάνη(ηγετικού στελέχους της Αρσιτερής Πλταφόρμας), σημειώνει ότι παρά την θεωρητική βούληση για ενότητα, η αντιπαράθεση των απόψεων πάνω στα καίρια πολιτικά προβλήματα της συγκυρίας, μεγαλώνουν τα ήδη υπαρκτά χάσματα και αυξάνουν τις δυσκολίες της κοινής πορείας.

Το πλήρες άρθρο της Αυγής:

Η βούληση για ενότητα του κόμματος παραμένει κοινός τόπος και αξία για όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρόοδος και εμβάθυνση του διαλόγου για τις αναγκαίες απαντήσεις στα ερωτήματα και τα διλήμματα της πολιτικής συγκυρίας μεγεθύνουν τα εξωτερικά χάσματα και αυξάνουν τις δυσκολίες της κοινής πορείας. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ., ο Αλ. Τσίπραςσημείωσε ότι είναι «ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία και τη μειοψηφία της Κ.Ο.», ζήτησε η στρατηγική του κόμματος να αποσαφηνιστεί μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες που να εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων (δηλαδή έκτακτο συνέδριο) και τόνισε ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος».

«Ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα» ζήτησε -μιλώντας σε εκδήλωση της Iskra στον Πανελλήνιο- ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει εναλλακτική -των Μνημονίων- λύση χωρίς ισχυρό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη».

* Μάχη της Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα -και από αυτό της κυβέρνησης- στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

* «Όχι μέχρι το τέλος» και διαμόρφωση πολιτικού σχεδίου εξόδου από το ευρώ προτείνει ο Π. Λαφαζάνης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here