Επίθεση Μαξίμου σε Κυρ. Μητσοτάκη: Θυμίζει το δώρο 120.000 ευρώ της Siemens

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Σε μετωπική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον νέο αρχηγό της, εξελίσσεται η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό. Μια ανακοίνωση της ΝΔ ότι σύντομα θα έχει έτοιμη τη πρόταση της για το ασφαλιστικό, προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο κύκλων της κυβέρνησης με αναφορές στο παρελθόν του Κυρ. Μητσοτάκη,επαναφέροντας στο προσκήνιο το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens που έλαβε ως δώρο για τια ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

¨Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», ήταν το σχόλιο των κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Λίγο νωρίτερα η ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η «Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής».

«Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, και συνεχίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε».

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η διαχείριση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τη «γαλάζια» παράταξη, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντισταθμίσει τα παραπάνω με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών.

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η Ν.Δ. και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here