Αστυνομοκρατούμενη Πρωτοχρονιά στο Παρίσι

Εξι εβδομάδες μετά τις αιματηρές επιθέσεις  των τζιχαντιστών στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί είναι  σήμερα  επί ποδός στη Γαλλία, για να εγγυηθούν την ασφάλεια εν όψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.
Πάντως, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για επίθεση, αλλά μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Ισλαμικό Κράτος.
Περίπου 40.000 πυροσβέστες θα είναι επίσης σε επιφυλακή για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σημείωσε ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Ντομόν, ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Από τους 100.000 αστυνομικούς, οι 11.000 θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και τα προάστιά του, από 9.000 που ήταν πέρσι. Σχεδόν 1.700 θα βρίσκονται στην περιοχή από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι το Πεδίο του Άρεως, όπου κατά παράδοση συγκεντρώνονται οι παριζιάνοι και οι τουρίστες για να γιορτάσουν το νέο έτος.
Πέρσι, στους εορτασμούς στην πρωτεύουσα συμμετείχαν 600.000 άνθρωποι, όμως φέτος αναμένονται πολύ λιγότεροι. Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αφότου η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here