Αστυνομικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν τους άφησαν να ρίξουν χημικά στο ΠΑΜΕ!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Από πάνω επιχειρούν να βρεθούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ οι οποίοι ελέγχονται με ΕΔΕ για τα απεισόδια και την βίαιη καταστολή των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, για το ασφαλιστικό. Σε επιστολή τους προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, οι εκπρόσωποι της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) διαμαρτύρονται γιατί δεν δόθηκε εντολή στα ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν χημικά και δακρυγόνα!

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ και ΥΑΤ δέχθηκαν «απρόκλητη επίθεση» από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που «είχαν δείξει ακτιβιστικές προθέσεις».

Γι’ αυτό το λόγο, όπως προσθέτουν, ήταν «παράνομη η εντολή που δόθηκε», να μην χρησιμοποιηθούν «τα δημόσια υλικά που τους έχει παραχωρήσει η πολιτεία».

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται στις αστυνομικές δυνάμεις να αμύνονται χρησιμοποιώντας τα δημόσια υλικά που τους έχει παραχωρήσει η πολιτεία, όταν δέχονται απρόκλητες και σφοδρές επιθέσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

«Ο τραυματισμός των αστυνομικών προήλθε από την παράνομη εντολή που δόθηκε, να μην χρησιμοποιηθούν τα προβλεπόμενα νόμιμα δημόσια είδη τα οποία χρησιμοποιούνται σε περίπτωση εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές.Χθες όπως συνήθως συμβαίνει, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διέταξε ΕΔΕ μετακινώντας έτσι τις ευθύνες που έχει η ίδια, στους συναδέλφους της ΔΑΕ οι οποίοι αφού ξυλοκοπήθηκαν, όπως πάει, κινδυνεύουν να ελεγχθούν και πειθαρχικά, διαδραματίζοντας για πολλοστή φορά τον άχαρο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου .

Ήλθε η ώρα όλοι να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η  επιστολή καταλήγει μάλιστα με την φράση-προειδοποίηση,«ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!» και υπογράφεται από τους αντιπροσώπους της ΠΟΑΣΥ Βαλάντη Χάχαλη, Βασίλειο Φώτη, Δημήτριο Καραγιαννόπουλο και Γεώργιο Ψαλλίδα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here