Αστυνομία καλεί διευθυντές: Στο Τμήμα για τα γκράφιτι στα σχολεία σας

Μία ανώνυμη καταγγελία, φαίνεται, ήταν αρκετή ώστε να καλούνται διευθυντές σχολείων σε αστυνομικά τμήματα και αστυνομικοί με κάμερες να φωτογραφίζουν τα γκράφιτι των σχολείων.

Όλα ξεκίνησαν από μια ακόμα ανώνυμη καταγγελία κάποιων, επειδή δεν τους άρεσαν τα «γκράφιτι».

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες σε σχολεία του Βόλου.

Όπως εξηγούν οι καταγγέλοντες, οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και των μαθητών, προχωρούν σε εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολεία, αναβαθμίζοντας την αισθητική και τη λειτουργικότητα τους και μερικές φορές οι γονείς επωμίζονται το οικονομικό κόστος.

Αυτές οι παρεμβάσεις συντελούν στην συλλογικότητα, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και το αίσθημα ευθύνης των μαθητών και λειτουργούν αποτρεπτικά στη γραφή βωμολοχιών, που δυστυχώς υπάρχουν σε πολλά κτήρια (και) της πόλης.

Η ανώνυμη καταγγελία, που κινείται μεταξύ γελοιότητας και σκοταδισμού, πρέπει να τύχει της μεταχείρισης που της αρμόζει και να σταματήσει η αναστάτωση στα σχολεία.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην αισθητική των σχολείων μπορεί να απευθυνθεί στα θεσμοθετημένα όργανα της σχολικής κοινότητας, αντί να αυτο-ανακηρύσσεται επίδοξος «τεχνοκριτικός», ή ιδεολογικός καθοδηγητής ή και υπερασπιστής ρατσιστικών απόψεων.

Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές η σχολική κοινότητα απαντά με τη συνέχιση και ενίσχυση των προσπαθειών της για εικαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία με διάφορους τρόπους.

Τέλος, η  πολιτεία οφείλει να συμβάλλει στη φύλαξη των σχολείων και ειδικά στην αποτροπή  βωμολοχιών, που σβήνονται συνεχώς και  με τη βοήθεια των μαθητών.

πηγή:efsyn.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here