Αστικές συγκοινωνίες: Αύξηση στα εισιτήρια, σταθερές οι μηνιαίες κάρτες

Αυξάνεται από σήμερα Δευτέρα, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες και από 1,20 ανεβαίνει σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.  Επίσης αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων από τα 70 λεπτά στη μιάμιση ώρα.

Η τιμή της βασικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και της αντίστοιχης μειωμένης τιμής, που αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των καρτών, παραμένουν αμετάβλητες στα 30 ευρώ και 15 ευρώ αντίστοιχα.

«Προστατεύουμε τους ανθρώπους της εργασίας»,  δήλωσε ο υπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι η καθημερινή μετακίνηση των πολιτών με κάρτες δεν επιβαρύνεται από τον ΦΠΑ που αφορά το εισιτήριο της μίας διαδρομής.  Πρόσθεσε επίσης ότι δεν αλλάζει τίποτα για όσους έχουν δικαίωμα στο 50% εισιτήριο, ή για τους ανέργους που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι τιμές για τις κάρτες αεροδρομίου και τα εισιτήρια διαμορφώνονται σε 49 ευρώ η μηνιαία κάρτα (όλα τα μέσα) και σε 10 ευρώ/5 ευρώ το απλό εισιτήριο του μετρό και σε 6/3 ευρώ τα εισιτήρια των λεωφορείων του Αεροδρομίου.

Οι ετήσιες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 330/165 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 490/245 ευρώ.

Οι εξαμηνιαίες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 170/85 ευρώ, , ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 250/125 ευρώ αντίστοιχα.

Εισιτήρια

Κάρτες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here