Ασαντ: Αυξήθηκαν χρηματοδότηση και όπλα στους ισλαμιστές μέσω Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είπε στον  Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ανώτατο σύμβουλο του ιρανού ανώτατου ηγέτη  ότι οι αντίπαλοί του έχουν αυξήσει τη χορήγηση όπλων και την οικονομική υποστήριξη προς τις ισλαμιστικές ομάδες  αφότου ξεκίνησε η αντεπίθεση του συριακού στρατού με τη συνδρομή της Ρωσίας.  

Ο συριακός στρατός ανέφερε χθες πως η Τουρκία έχει αυξήσει τις παραδόσεις όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού σε αυτούς που χαρακτήρισε ως τρομοκράτες στη Συρία.

Ο υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία, καθώς ο πόλεμος «κατά του τρόμου είναι αποφασιστικής σημασίας για την περιοχή και τον κόσμο”.

Ο Άσαντ είπε πως η ήττα των ανταρτικών ομάδων που πολεμούν για την ανατροπή του είναι αναγκαία προϋπόθεση για την «επιτυχία οποιασδήποτε πολιτικής επίλυσης αποφασιστεί από τους Σύρους”.

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα πως οι αντάρτες κάνουν μεγάλη χρήση αντιαρματικών πυραύλων αμερικανικής κατασκευής που αγόρασε η Σαουδική Αραβία και προμηθεύονται μέσω της Τουρκίας και πως τα όπλα έχουν αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης.

Οι αποκαλούμενοι πύραυλοι TOW είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στο οπλοστάσιο των ανταρτικών ομάδων και υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρησιμοποιούνται πιο συχνά αφότου η Ρωσία επενέβη εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here