Αρχιεπίσκοπος: Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον φόβο στην ελπίδα

«Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως «ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του».

Μιλώντας στο πλαίσιο της ακολουθίας του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, την οποία ο ίδιος τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας πως το Πάσχα σημαίνει διέλευση, κάλεσε «να γίνει με την λαμπροφόρο ανάσταση του Χριστού μας, το φετινό Πάσχα για όλους μας μια έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το «εγώ’» στο «εμείς», από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπλέον, έκανε λόγο για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής και υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας. Η αγαπημένη μας πατρίδα δοκιμάζεται παντοιοτρόπως. Γύρω μας μαίνονται πόλεμοι και καταστροφές».

«Τα νησιωτικά μας παράλια έγιναν υγροί τάφοι ψυχών, κατατρεγμένων από τον πόλεμο και την δυστυχία. Η χώρα μας κατακλύστηκε από πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητας των ισχυρών της γης. Και ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την ολοένα και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, τη συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτικής του καταγωγής, υπομένει αγωνιζόμενος» ανέφερε.

«Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχική και υλική του γενναιοδωρία, μοιραζόμενος το υστέρημά του και πολεμώντας να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here