Βουλή: Αρση ασυλίας για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ι.Σαχινίδη

Mε 183 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά ψηφοδέλτια η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε χαρακτηρίσει την Λ.Κανέλλη «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας των δύο στελεχών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Την άρση της ασυλίας του είχε προτείνει ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Αντίθετα,  η Ολομέλεια αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Δέδε για υπόθεση παράλειψης κατάθεσης δήλωσης «πόθεν έσχες» ως ιατρός- διευθυντής στο ΚΑΤ με ψήφους 108 κατά, 78 υπέρ και τρία «παρών». Το ίδιο αποφάσισε η πλειοψηφία 177 βουλευτών έναντι 12 και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο σχετικά με τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις κατά της πληρωμής διοδίων.

Ο κ. Δέδες, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του επισημαίνοντας πως η δίωξή του δεν είναι πολιτικού ενδιαφέροντος. Όπως είπε, όταν ήταν διευθυντής στο ΚΑΤ, που είχε την υποχρέωση να υποβάλλει πόθεν έσχες, από κακή πληροφόρηση ως προς τον τρόπο και την Αρχή κατάθεσής της, υπέβαλλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης στην εισαγγελία. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, κλήθηκε να απολογηθεί στον εισαγγελέα για μη υποβολή δήλωσης, οπότε και κατέθεσε αντίγραφο της αρχικής δήλωσης που είχε ταχυδρομήσει με απλό φάκελο, στο ΣΔΟΕ (Πειραιώς 207). Κατόπιν, αναβλήθηκε δύο φορές η υπόθεση στο ακροατήριο, παρότι ο ίδιος παρέστη και έκτοτε εξελέγη βουλευτής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here