Αρειος Πάγος: Οχι στην έκδοση του εφοπλιστή Ι.Καραγιώργη

Δεν εκδίδεται στην Ολλανδία ο  εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας   Ιωάννης Καραγιώργης  προκειμένου  να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον εκζητούν οι Ολλανδικές δικαστικές αρχές, με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
 
Οι Ολλανδικές αρχές  έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του καθώς του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί.
Σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με  «δόλια πτώχευση»   γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνη που είχε εξαγοράσει το  80%  των μετοχών της.
Από τις  Ελληνικές δικαστικές αρχές   ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.
         

 Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄  αριθμ. 1751/2016 απόφασή του έκανε δεκτή την έφεση του εφοπλιστή κατά της εφετειακής απόφασης την οποία και  εξαφανίζει. 
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης δεν αφορά απάτη αλλά δόλια χρεοκοπία που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα.
Συνεπώς με απώτατο χρόνο τέλεσης του επίμαχου  αδικήματος  τον Απρίλιο του 2011  αυτό (αδίκημα) έχει περιέλθει σε παραγραφή (5ετία).
Τέλος, ο Άρειος Πάγος αίρει τους  περιοριστικούς   όρους   που του είχαν τεθεί (εγγύηση, κ.λπ.).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here