Αρειος Πάγος: Εργοδοτικό «μάτι» στους υπολογιστές των εργαζομένων

 

Δύο εισηγήσεις ενώπιον του Αρείου Πάγου ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, αφού διευρύνουν το δικαίωμα των εργοδοτών να «μπαίνουν» στους υπολογιστές των υπαλλήλων τους που μεταπηδούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τα χρησιμοποιήσουν σε βάρος τους στα δικαστήρια. 

Ενδεχόμενη υιοθέτηση των εισηγήσεων από την Ολομέλεια ενέχει τον κίνδυνο της καταχρηστικής εφαρμογής του δικαιώματος εκ μέρους των εργοδοτών, οι οποίοι με την απλή υποψία ότι οι υπάλληλοί τους ασκούν «επιχειρηματική κατασκοπεία» μπορούν να τους σύρουν στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, όσο και του αρεοπαγίτη  Απόστολου Παπαγεωργίου «είναι καθ΄όλα θεμιτό  οι εργοδότες να ανασύρουν τα στοιχεία που περιέχονται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους  και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν νόμιμα ενώπιον των δικαστηρίων».

Οι ανώτατοι δικαστές τονίζουν ότι συνταγματικά και νόμιμα μπορούν οι εργοδότες να χρησιμοποιήσουν για ποινική και αστική  διεκδίκηση τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών των απασχολουμένων στην επιχείρησή τους, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί παραιτήθηκαν και ανέλαβαν εργασία σε άλλη ανταγωνιστική επιχείρηση.

Οσο δε διάστημα εργάζονταν στην αρχική εταιρεία έστελναν e-mails με επιχειρηματικές πληροφορίες (εν αγνοία του εργοδότη τους) στην εταιρία στην οποία ανέλαβαν στη συνέχεια εργασία.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, δεν τίθεται  θέμα παραβίασης του συνταγματικά κατοχυρωμένου απορρήτου προσωπικών δεδομένων, ούτε είναι αναγκαία η συναίνεση των υπαλλήλων για να ανασυρθούν στοιχεία από τον υπολογιστή της εταιρείας που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι.

Αίσθηση πρρκαλεί το σκεπτίων των δικαστών ότι  οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον πίστης προς τον εργοδότη τους και υποχρεούνται να μην ενεργούν ανταγωνιστικές  πράξεις οι οποίες να βλάπτουν τα συμφέροντα του εργοδότη τους, όπως είναι η άσκηση για δικό τους λογαριασμό, με άγνοια του εργοδότη, εμπορικών εργασιών, ομοίων ή παρομοίων με αυτών του εργοδότη που απασχολούνται.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Σημειώνουμε ότι στις αρχές του έτους το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR), εκχώρησε το δικαίωμα στους εργοδότες στις χώρες της ΕΕ να παρακολουθούν τις προσωπικές διαδικτυακές συνομιλίες των εργαζομένων τους!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here