Αρειος Πάγος: Αμετάκλητη καταδίκη Σώρρα για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου, για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, του δικηγόρου και κουμπάρου του.

Ο Αρτέμης Σώρρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή και η σύζυγός του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα τελέστηκαν στην Πάτρα σε βάρος του κουμπάρου και πρώην δικηγόρου του ζεύγους Σώρρα, τον οποίο εκβίαζε για να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα, το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Ο Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του, το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του, μάρκας BMW. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε μεν αλλά σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο δικηγόρο.

Μάλιστα ο ίδιος ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι ο Σώρρας επιχείρησε να τον πληρώσει με δηνάρια Κουβέιτ, πριν την επέμβαση του Σαντάμ Χουσείν το 1991, τα οποία όμως είχαν ακυρωθεί και αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Οι κατηγορούμενοι από τη πλευρά τους, είχαν καταθέσει αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών σε βάρος του κουμπάρου τους, για άρνηση να παραδώσει χρήματα, τα οποία δήθεν είχε εισπράξει από υποθέσεις που είχε χειριστεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here