Αραβικές χώρες καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Κατάρ, καταδίκασαν σήμερα τις  αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. 

Η Σαουδική Αραβία εκφράζει την έντονη καταδίκη της», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και υπενθύμισε «την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να συντονίσει τις προσπάθειές της για να εξαλειφθεί αυτή η επικίνδυνη και καταστροφική μάστιγα που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει όλες τις περιοχές του κόσμου».

Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να τάσσονται υπέρ μιας διεθνούς συνεργασίας για την εξάλειψη αυτής της«επικίνδυνης και καταστροφικής μάστιγας» που απειλεί όλες τις χώρες.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χαρακτήρισε τις ενέργειες«τρομοκρατικές και εγκληματικές» και διαβεβαίωσε σε τηλεγράφημά του τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την «απόλυτη αλληλεγγύη της χώρας του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Επίσης το Κουβέιτ εξέφρασε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που θα αποφασίσει να καταβάλει η Γαλλία για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την σταθερότητά της, ενώ το Κατάρ καταδίκασε τις «ένοπλες επιθέσεις και τις εκρήξεις (…) οι οποίες αντιβαίνουν σε όλες τις αρχές και τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here