Από 1ης Ιουλίου η έκπτωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ από την  1η Ιουλίου την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος «για καταναλωτές που είναι συνεπείς στη πληρωμή των λογαριασμών τους». Σε αυτούς περιλαμβάνονται  και όσοι έχουν οφειλή, αρκεί όμως να την έχουν ρυθμισει και να την πληρώνουν εμπρόθεσμα.

Η έκπτωση αφορά το καθαρό ποσό του ρεύματος και όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού και ισχύει για  καταναλώσεις μεσαίας και χαμηλής τάσης που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου και μετά

 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ και τα περισσότερα από αυτά τα χρέη αφορούν σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα περισσότερα από  έχουν  μπει σε διακανονισμό με δόσεις. Προσοχή όμως: όταν ο διακανονισμός δεν τηρείται και ο οφειλέτης καταβάλει τη δόση του έστω και με καθυστέρηση μίας ημέρας, η έκπτωση χάνεται μαζί με τη ρύθμιση και ξαναρχίζουν να τρέχουν οι τόκοι. Επίσης για να μη χανθεί ο διακανονισμός τους πρέπει να πληρώνουν εμπρόθεσμα και κάθε νέο λογαριασμό ή να τον εντάσσουν κι αυτόν σε ρύθμιση προτού καταστεί ληξιπρόθεσμος.

Ο υπουργός ενέργειας Π. Σκουρλέτης είχε δηλώσει πρόσφατα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο και για επιιπλέον μειώσεις -π.χ. στις ανανουμενες πηγές ενέργειας και γενικά στις «ρυθμιζόμενες» χρεώσεις που επιβαρύνουν τον λογαριασμό ενός νοικοκυριού.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here