Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η ανακατάληψη στο Χαλέπι

Τις τελευταίες μάχες στο ανατολικό Χαλέπι φέρονται να δίνουν πλέον οι κυβερνητικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι, όπου η μόνη γειτονιά που παρέμενε στα χέρια των ανταρτών ήταν το Σαλαχεντίν.

Oι άμαχοι κάτοικοι στέλνουν εν τω μεταξύ απεγνωσμένα μηνύματα  καθώς έχουν παγιδευτεί στις σκληρές μάχες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντικαθεστωτικούς.

Προελαύνουν πλέον πάντως οι κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν και η νίκη στο Χαλέπι θεωρείται κρίσιμη για την έκβαση όλου του πολέμου που σπαράζει τη χώρα σχεδόν έξι χρόνια τώρα και έχει κάνει πρόσφυγες περίπου τους μισούς από τους 22 εκατομμύρια κατοίκους.

Χτες  ο βομβαρδισμος του τελευταίου προπυργίου των αντικαθεστωτικων στο ανατολικο Χαλεπι συνεχίστηκε όλη μέρα

Εν τω μεταξύ ο ΟΗΕ (που πάντως υπηρετεί άτυπα τις ΗΠΑ) καταγγέλλει βαρβαρότητες εις βάρος αμάχων και κατηγορεί παραστρατιωτικές οργανώσεις αλλά και τον Ασαντ και τη Ρωσία που τις στηρίζουν.

Η νίκη στο Χαλέπι δίνει τη χαριστική βολή στους αντικαθεστωτικούς που είχαν καταλάβει την πόλη το 2012 και παρέχει στον Άσαντ τον έλεγχο των πέντε σημαντικότερων αστικών κέντρων της χώρας. Ομως τα 2/3 της χώρας εξακολουθουν να μη βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης  Το ΙΣΙΣ  κατέχει ακομα μεγάλα τμήματα της ανατολικής Συρίας ενώ οι Κούρδοι ελέγχουν μεγάλο τμήμα της βορειοανατολικής χώρας. Πολλές περιοχές κατέχονται ακομα από αντικαθεστωτικούς στο νότο

Ο Ασαντ έχει ακόμα να αντιμετωπίσει πολλα -συνέχιση του εμφυλίου στις αγροτικες περιοχές,  την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης χώρας του και τις προσωπικές μάχες για παραμονή στην εξουσία

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here