Από το χωριό ‘Aρατος Ροδόπης, ο 19χρονος Χουσεΐν που έχασε τη ζωή στο μακελειό του Μονάχου

Ο 19χρονος Χουσείν Νταϊτσίκ, ο μουσουλμάνος από τη Θράκη που έπεσε νεκρός μαζί με άλλα 8 θύματα από τις σφαίρες του διαταραγμένου συνομηλίκου του στο Μόναχο, κατάγεται από τον οικισμό του Αράτου, 14 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή. Πρόκειται για ένα μεικτό χωριό με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που ανήκει στον σημερινό δήμο Αρριανών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πατέρας του (καρδιοπαθής ήδη) έπαθε έμφραγμα όταν εμαθε για το γιο του.

Οπως λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μισοί κάτοικοι του χωριού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι αδιακρίτως, έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης., εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αποβιομηχάνισης της περιοχής.

Ο κ. Αμέτ Μεμέτ, λέει επίσης  ότι με τον πατέρα του 19χρονου νέου, τον Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, δούλεψαν μαζί στα καράβια το 1978 και το 1979.

Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80, πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά στη Δυτική Γερμανία, τότε, μαζί με τη γυναίκα του.

Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, χωρίς να παραλείπουν να επισκέπτονται τακτικά και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια τον τόπο της καταγωγής τους.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αράτου επισημαίνει ότι ο πατέρας του θύματος είχε υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά του πριν από έξι χρόνια και η υγεία του ήταν κλονισμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου, η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις από τις γερμανικές αρχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here