Από τα κίτρινα αστέρια των Εβραίων, στις κόκκινες πόρτες των προσφύγων

 

 

 

Σε σπίτια που έχουν κόκκινες πόρτες ζούν οι αιτούντες άσυλο στο Μίντλεσμπρο, με αποτέλεσμα να αποτελούν στόχο για ρατσιστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, η «τακτική» συγκρίνεται με το κίτρινο αστέρι που ανάγκαζαν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι.

Oι ίδιοι απευθύνουν έκκληση να τους επιτραπεί να αλλάξουν το χρώμα ώστε να μη στοχοποιούνται από ρατσιστές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παρενοχληθεί και κακοποιηθεί.

30611C2500000578-3407885-image-a-3_1453299166289

Ο πρώην βουλευτής Ian Swales των φιλελεύθερων, στο Middlesbrough, στη βορειοανατολική Βρετανία, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο είπε ότι αυτό αποτελεί σημάδι διαχωρισμού και θυμίζει τη Γερμανία του 1930.

 

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire, δήλωσε ότι τα φαινόμενα είναι ανησυχητικά και ζήτησε να διενεργηθεί άμεσα έρευνα στα σπίτια που έχουν παραχωρηθεί –με χαμηλό ενοίκιο- στους πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο, ενώ τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί ότι έχει γίνει κάτι με πρόθεση διαχωρισμού θα αναζητηθούν ευθύνες και ξεκαθάρισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Από τα 168 σπίτια της εταιρείας Jomast που έχουν παραχωρηθεί, τα 155 έχουν κόκκινες εξώπορτες.

Οι εργολάβοι, η εταιρεία που έχει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για τις κατοικίες, ανέφερε ότι δεν έγινε εκ προθέσεως, υποστήριξε ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες τους στην περιοχή έχουν κόκκινες πόρτες και είπαν ότι εάν χρειαστεί θα αλλάξουν το χρώμα.

Για τα ακίνητα ιδιοκτησίας της Jomast, υπεργολαβίας της G4S του Stuart Monk, καταβάλλονται εκατομμύρια λίρες τον χρόνο προκειμένου να υποδεχτούν τους αιτούντες άσυλο. Το ποσό, σύμφωνα με τους Sunday Times, ανέρχεται σε 175 εκατομμύρια λίρες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here