Απωθήθηκε ο ISIS από την Παλμύρα- Εξοντώσαμε 300 τζιχαντιστές, λέει η Ρωσία

 

Ο συριακός στρατός με την ενεργή υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, μετά από σκληρές μάχες, απώθησε τους μαχητές του ISIS, που προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να ανακαταλάβουν την πόλη της Παλμύρας με τον αρχαίο πολιτισμό.

Οπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ΤΑSS, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, είπε την Κυριακή ότι εξοντώθηκαν πάνω από 300 τζιχαντιστές του ISIS στα περίχωρα της Παλμύρας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας με την ενεργό υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Παλμύρα. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν οχήματα παγιδευμένα οχήματα αυτοκτονίας, και πυροβολικό< είπε η ίδια πηγή.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 64 επιθέσεις σε θέσεις, κονβόι και ομάδες ανεφοδιασμού των τζιχαντσιτών.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πλήρη κατάληψη της πόλης από τον ISIS αλλά σύμφωνα με τελευταία νέα, ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροπλάνα, σφυροκοπούν τις θέσεις των τζιχαντιστών προκειμένου να τους αναγκάσουν να φύγουν από τα περίχωρα της Παλμύρας.

«Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην Παλμύρα το Σάββατο και τώρα έχει καταλάβει το βορειο-δυτικό μέρος» είπε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μάχες με τον στρατό πραγματοποιούνται και στο κέντρο της πόλης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here