Αποφυλακίζεται στις 20 Οκτωβρίου ο Οσκαρ Πιστόριους

Αποφυλακίζεται με αναστολή την προσεχή Τρίτη και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους .

Ο Πιστόριους έχει εκτίσει περίπου  έναν χρόνο από την ποινή της πενταετούς κάθειρξης που του επιβλήθηκε για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.
Η απόφαση της αποφυλάκισής του, ήλθε λίγες εβδομάδες μετά τις πληροφορίες ότι θα εξέτιε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του προτού αποφυλακιστεί. Ωστόσο, το Νοτιοαφρικανικό Συμβούλιο αποφυλάκισης αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο παρολυμπιονίκης επειδή  είχε δηλώσει ενώπιον του δικαστηρίου μεταμέλεια για την πράξη του, που έγινε εν βρασμό ψυχής, καθώς όπως είχε αρχικά ομολογήσει την είχε περάσει για διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του.
Ισχυρισμοί που αργότερα αποδείχθηκαν ψευδείς, καθώς αποδείχθηκε ότι ο αθλητής είχε σκοτώσει την σύντροφό του μετά από έναν έντονο καυγά που είχαν εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Ο Πιστόριους είχε φυλακιστεί το 2013, αμέσως μετά τη δολοφονία της φίλης του αφού κρίθηκε ένοχος  και του επιβλήθηκε ποινή  5ετούς φυλάκισης, απόφαση που είχε εξοργίσει τότε την οικογένειά του θύματος. Αρχικά είχε αποφασιστεί να απελευθερωθεί 10 μήνες μετά την φυλάκισή του ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου αναβλήθηκε.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Πιστόριους θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here