Αποφυλακίζεται ο Γ. Ρουπακιάς, δολοφόνος του Π. Φύσσα, λόγω παρέλευσης του ορίου προσωρινής κράτησης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους,  την κατ οίκον κράτηση και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είναι ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Ο Ρουπακιάς αποφυλακίζεται με το υπ´ αριθμ. 260 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Γιώργος Ρουπακιάς καθώς στις 18/3/2016 συμπληρώθηκε το ανώτατο επιοτροπόμενο όριο προφυλάκισης. Ετσι αυτή τη στιγμή, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ουδείς πλέον από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν κρατείται πλέον στη φυλακή.

Στο δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, που κρίθηκε  δύο φορές προφυλακιστέος- τη πρώτη για τη δολοφονία του άτυχου μουσικού  από το Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013 και τη δεύτερη για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής-οι δικαστές  του ανοίγουν την πόρτα της φυλακής με αυστηρούς περιοριστικούς όρους:

Α) κατ´ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης  μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και

Β) Aπαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα  αιτήματα κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όσων είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here