Αποσύρθηκε τροπολογία που «έκοβε» τα ΚΤΕΛ απο τις μαθητικές εκδομές και τις έδινε μόνο σε τουριστικά γραφεία

Την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, αλλά και της αντιπολιτευσης προκαλεσε τροπολογία της Έλενας Κουντουρά με την οποία «δεν δύνανται εφεξής να πραγματοποιούνται από τα ΚΤΕΛ ή ΡΟΔΑ (Ροδιακός Οργανισμός Δημοτικών Αυτοκινήτων), μαθητικές εκδρομές» και «αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται μόνον από ειδικά τουριστικά λεωφορεία».

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού,  στόχος της τροπολογίας ήταν να παύσει η  ανταγωνιστική σύγκρουση που παρατηρείται ανάμεσα στα τουριστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ. Η διάταξη που καταργείται είχε εισάγει μια εξαίρεση για να πραγματοποιούν τα ΚΤΕΛ μονήμερες εκδρομές, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν συστήσει άλλη εταιρεία με διαφορετικό ΑΦΜ.

Μετά από τις αντιδράσεις η τροπολογία αποσύρθηκε

Ο κ. Καραγιαννίδης είπε μεταξύ άλλων ότι αν περνούσε η τροπολογία, τα  τουριστικά γραφεία θα μπορούσαν να σχηματίσουν καρτέλ και σημείωσε την περίπτωση των ΚΤΕΛ στον νομό του (τον νομό Δράμας), οπου οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ έχουν φτιάξει τουριστικά γραφεία και κάνουν εκδρομές με ειδικά τουριστικά λεωφορεία. Επέκρινε, επίσης, την πρόβλεψη της σχετικής απαγόρευσης για τον συνεταιρισμό στη Ρόδο, υπογραμμίζοντας ότι «αν εκλείψει ένα από τα δύο μέρη, δεν θα έχουμε ανταγωνισμό»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here