Αποσύρθηκε, μετά τις αντιδράσεις, η τροπολογία για πώληση τσιγάρων μόνο από τα περίπτερα

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Θ. ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Η κυβέρνηση απέσυρε τελικά την επίμαχη τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για πώληση των καπνικών προιόντων αποκλειστικά και μόνο από τα περίπτερα, τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, τα  καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων, με επιχείρημα επιχείρημα την προστασία των ανηλίκων.

Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Ν. Μανιός.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων, το οποίο συζητείται  στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας αντέδρασε έντονα, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο:

*θα έβαζε λουκέτο σε 32.000 επιχειρήσεις

*από τις 40.000 επιχειρήσεις που πουλούν τσιγάρα, μόνον οι 8.000 είναι περίπτερα.

*το 70% του τζίρου των καταστημάτων ψιλικών προέρχεται από την πώληση των τσιγάρων και η αφαίρεση του προϊόντος θα τα καθιστούσε ως επιχειρήσεις μη βιώσιμες

«Το μέτρο αυτό δεν είναι ούτε «φιλολαϊκό», ούτε έχει σχέση με την προστασία των ανηλίκων. Σχετίζεται με την επιθυμία ορισμένων να κλείσει η αγορά και να μείνουν δεκάδες χιλιάδων ανθρώπων στο δρόμο, για να έχουν οι ίδιοι προνομιακή μεταχείριση σε βάρος χιλιάδων βιοπαλαιστών» καταλήγει ο κ. Ιακώβου, πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here