Αποσύρεται ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του ξαδέρφου του, χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την υπεράσπιση του ξαδέλφου του και χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου στην Αίγινα ανακοίνωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] του, 77χρονου κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του εξαδέλφου του λέγοντας ότι ως […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here