Αποσυφόρηση Πειραιά και Ειδομένης εντός 10ημέρου επιδιώκει η κυβέρνηση

Αμεση αποσυμφόρηση Πειραιά και Ειδομένης  είναι οι προτεραιότητες που έθεσε το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού.

Για το λιμάνι του Πειραιά δόθηκε η κατεύθυνση να αποσυμφορηθεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς το επόμενο 10ήμερο, ώστε το λιμάνι να είναι πλήρως λειτουργικό πριν από την περίοδο του Πάσχα.

Το ίδιο ισχύει και για την Ειδομένη όπου αποφασίσθηκε να εντατικοποιηθεί η εκστρατεία ενημέρωσης, η παρουσία των κρατικών αρχών και η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν η πορεία και το χρονοδιάγραμμα της δημιουργίας 30.000 θέσεων φιλοξενίας, με κατεύθυνση την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η επανεισδοχή 500 ατόμων την Δευτέρα

Καθώς την Δευτέρα 4 Απριλίου, αρχίζει η εφαρμογή επανεισδοχών στην Τουρκία, τονίστηκε ότι είναι σημαντικό να αρχίσει να εφαρμόζεται στην πράξη η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και ότι η μεταφορά στην Τουρκία δεν αφορά όσους βρίσκονται σε διαδικασία ασύλου ούτε όσους έφτασαν στην Ελλάδα πριν από την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, στις 20 Μαρτίου.

Η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτό θα ισχύσει και για τα λοιπά εμπλεκόμενα μέρη (Ευρωπαϊκή Ένωση, Κράτη-μέλη, Τουρκία).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here