Αποσύρθηκε επίμαχη τροπολογία που αφορά στη διοίκηση των ΑΕΙ

Διαγράφηκε  αργά χθες τη νύχτα , πριν τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια  της Βουλής,  η παράγραφος  από την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας,  με  την οποία καταργείτο  η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Διοίκησης να επιλέγουν τους υποψήφιους πρυτάνεις.

Το υπόλοιπο μέρος της τροπολογίας που αφορούσε στη δίμηνη παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των πανεπιστημίων η οποία λήγει στις  31 Αυγούστου ψηφίστηκε όπως ήταν αρχικά.

Κατά τα λοιπά, ψηφίστηκε και στα άρθρα και στις τροπολογίες του από τη Βουλη  το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα στην  Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πολλά από τα οποία, η ΝΔ  προκάλεσε  ονομαστική ψηφοφορία.

Ψηφίστηκε επίσης στην Ολομέλεια  της Βουλής η τροπολογία σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι διατάξεις περί διαγραφής των αιωνίων φοιτητών και επανέρχεται  η φοιτητικη ιδιότητα όσων υπάγονταν σε αυτή την διάταξη και είχαν διαγραφεί από τα μητρώα των σχολών.

Η  συζήτηση στην Ολομέλεια, συνεχίστηκε χθες Τρίτη, επί των άρθρων του νομοσχεδίου για επείγοντα θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης. Ορισμένα άρθρα υποβλήθηκαν σε ονομαστικές ψηφοφορίες , διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την συνολική ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν 252 Βουλευτές και υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 145 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 102 βουλευτές.

Ο Υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς  απαντώντας  στις  διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν εξαιτίας του  χαρακτήρα του επείγοντος  του νομοσχεδίου ,   δεσμεύτηκε  για ένα νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ , την  πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «σε κλίμακα ενός χρόνου ίσως και λιγότερο, με όρους πραγματικής διαβούλευσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here