Αποστάσεις Σκουρλέτη από τη Ζωή για την απόφαση του Eurogroup

Σαφείς αποστάσεις  από την θέση που εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής για την απόφαση του ‘Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, πήρε ο υπουργός Εργασίας Παν. Σκουρλέτης. Μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως «στις 20 Φεβρουαρίου υπήρξε συμφωνία με τους εταίρους» και πως  είναι άλλο θέμα πως εκτιμά κανείς πολιτικά αυτό το γεγονός. 

Υπενθυμίζεται ότι η κ Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση εκείνη, την είχε χαρακτηρίσει ως ένα απλό ανακοινωθέν του Εurogroup, που δεν έχει κάποια θεσμική αξία.

Ο κ. Σκουρλέτης αρνήθηκε να σχολιάσει την στάση της Προέδρου της Βουλής απέναντι στον αστυνομικό έξω από τη Βουλή ενώ όταν ρωτήθηκε εάν η συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου συνιστά πρόβλημα για τη κυβέρνηση, απάντησε με νόημα: «Εχει τόσα σοβαρά προβλήματα η κυβέρνηση που αυτό είναι παρωνυχίδα».

«Υπάρχουν και θέσεις της με τις οποίες διαφωνώ», πρόσθεσε αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει συνεισφέρει και θετικά όπως  η λειτουργία της Βουλής.

Σε σχέση με συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού, για την οποία έχει δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο του υπουργείου του που προβλέπει σταδιακή επαναφορά του έως το 2016 και η κατάργηση του μικρότερου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών, τις συνέδεσε με το περιεχόμενο της συνολική συμφωνίας.

Τόνισε πάντως ότι είναι απαραίτητες και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και πως στη συμφωνία πρέπει πάση θυσία, να προβλέπονται οι ρυθμίσεις αυτές. Και να μην είναι όμως, πρέπει να το κάνουμε», κατέληξε

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here