Αποστάσεις «κοινωνιστών» ΝΔ από Σαμαρά – Κ. Πουπάκης υπέρ δημοψηφίσματος

 

Toυ ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

Υπέρ της διενέργειας του δημοψηφίσματος τάσσονται οι –εναπομείναντες- κοινωνικά φιλελεύθεροι της ΝΔ, οι λεγόμενοι «κοινωνιστές», οι οποίοι το χαρακτηρίζουν «δημοκρατικότατη διαδικασία». Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση την οποία έκανε το Σάββατο το βράδυ, και από τα συστημικά ΜΜΕ πέρασε στα «ψιλά», ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρ. γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης, ο οποίος –σε αντίθεση με τον κ. Α. Σαμαρά που έκανε λόγο για «πραξικόπημα»- μέσω των social media τόνισε ότι επιτέλους οι πολίτες πρέπει να ερωτηθούν για το «ποια συμφωνία και με τι περιεχόμενο» θέλουν.

poupakis_fb

Ο κ. Πουπάκης, σε ανάρτηση του, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ανέφερε ότι «το δημοψήφισμα, είναι μια δημοκρατικότατη διαδικασία για το λαό σε κρίσιμα εθνικά θέματα…». Μέχρι σήμερα, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «ο λαός δεν ρωτήθηκε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μεθόδευσε και μας παρέδωσε στο ΔΝΤ, ούτε όταν υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο. Ο λαός δεν ρωτήθηκε όταν η Συγκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν & εφήρμοσαν με προεδρικά διατάγματα τα επόμενα μνημόνια. Ο λαός δεν ρωτήθηκε όταν η νεοεκλεγείσα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΑΝΕΛ υπέγραψε παράτηση σύμβασης και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

Φυσικά, πρόσθεσε ο κ. Πουπάκης, «με δεδομένη την θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού-και την προσωπική μου, για παραμονή στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μια Ευρώπη όμως της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, της ισότητας, της ενότητας, της κοινωνικής προστασίας και της προσήλωσης στα δημοκρατικά ιδεώδη και όχι βέβαια της Ευρώπης των εκβιασμών, των απειλών, της τοκογλυφίας και των συμφερόντων!». Ας ερωτηθεί επιτέλους και ο ίδιος ο ελληνικός λαός, κατέληξε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, για το «περιεχόμενο της όποιας συμφωνίας, μακριά πάντα από οποιοδήποτε διχασμό, που μόνο κακό κάνει στην ελληνική κοινωνία, εξυπηρετώντας μόνο ιδιοτελή συμφερόντων αυτών που τον προκαλούν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here