Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή ειναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την απόρριψη της αίτησης.
Για τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ακης Τσοχατζόπουλος ανέφερε:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζήτησετε την αίτηση μας χθες.Θέλω να σας εξηγήσω γιατι ζητάω την αποφυλάκιση μου ειναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί.Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λεει «ως εδω». Εγώ αδυνατώ απο εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο.Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!» .
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : «Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και ειναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορει να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…» τόνισε ο συνήγορος.
Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ´οίκον περιορισμό.
«Θα ειναι καλύτερα να φύγει αυριο με ένα φέρετρο από την φυλακή» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή ειναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here