Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις τηλεοπτικές άδειες

  

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τις τηλεοπτικές άδειες, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) που επικύρωσαν τις υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον διαγωνισμό αδειοδότησης. Το σκεπτικό των δικαστών δεν έχει γίνει γνωστό. 

Η  Ολομέλεια  του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις  ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και  Star αλλά και των τηλεοπτικών εταιρειών:  «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και «Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη  Ανώνυμη  Εταιρεία» (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης).

Οι αιτήσεις είχαν συζητηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου και αφορούσαν τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Στο μεταξύ, στις 10 Οκτωβρίου με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

 

 

 

     

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here