Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο Πιστόριους;

Στο νοσοκομείο  μεταφέρθηκε ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους μετά τον τραυματισμό του στο κελί του στη φυλακή της Πρετόρια.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Πιστόριους που στο μεταξύ, επέστρεψε στη φυλακή, είχε κόψει τις φλέβες του -κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει η σωφρονιστική υπηρεσία, μιλώντας για τραυματισμό όταν ο κρατούμενος έπεσε από το κρεβάτι.

«Εισήχθη σε νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι», είπε ο Σιγνκαμπάκο Ενξουμάλο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Το νοτιοαφρικανικό περιοδικό City Press είχε υποστηρίξει, επικαλούμενο ως πηγή του έναν άλλον κρατούμενο στην ίδια φυλακή, πως ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες του.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες» είπε ο Ενξουμάλο.

Πρωτόδικα, ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών για τον φόνο εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ. Πέρασε έναν χρόνο στο νοσοκομείο των φυλακών και κατόπιν τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στη συνέχεια, η κατηγορία μετατράπηκε σε φόνο και το εφετείο τον έκρινε ένοχο, οδηγώντας τον ξανά στη φυλακή από τις 6 Ιουλίου για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τη μισή ποινή του, δηλαδή το 2019.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here