Απομακρύνθηκαν οι επικεφαλής των ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ. Τι λέει η ΓΓΔΕ

Σημαντικότατη υστέρηση στην είσπραξη εσόδων το 2015 και το επτάμηνο του 2016 είχαν οι δύο ελεγκτικές υπηρεσίες, το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), γεγονός που οδήγησε, σύμφωνα με το Γενική Γραμματεία Εσόδων, στην απομάκρυνση των επικεφαλής τους. 

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της , οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εμφάνιζαν σημαντική υπέρβαση μόνο στους στόχους βεβαίωσης εσόδων, ενώ οι στόχοι είσπραξης οι οποίοι κρίνουν και την αποτελεσματικότητα του έργου, εμφάνιζαν σημαντικότατη υστέρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ στο ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π, το 2015, ο στόχος είσπραξης ήταν75,207 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν τελικά 61,565 εκατ. ευρώ (υστέρηση 18,1%), ενώ για το επτάμηνο του 2016 ο στόχος των εισπράξεων εσόδων ήταν 66,703 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 39,794 εκατ. ευρώ (υστέρηση 40,3%).

Στο ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ, ο στόχος για το 2015 ήταν να εισπραχθούν 603,852 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 398,535 εκατ. ευρώ (υστέρηση 34%), ενώ για το επτάμηνο του 2016 ο στόχος ήταν να εισπραχθούν 239,173 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 114,007 εκατ. ευρώ(υστέρηση 52,3%).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία απομακρύνονται οι επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μετά από διαδικασία αξιολόγησης, όπως αυτή προβλέπεται στο νόμο 4389/2016. Πρόκειται για τον Μασίνα Δημήτριο του Εμμανουήλ που ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π και τον Καπνίση Διονύσιο του Γεωργίου που ήταν προϊστάμενος της οργανικής μονάδας επιπέδου Υποδιεύθυνσης του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι: «Λόγω της σπουδαιότητας των δύο ελεγκτικών κέντρων για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει αμέσως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και θα ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λειτουργεί πάντα προσανατολισμένη στους βασικούς στόχους της, που δεν είναι άλλοι από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την εδραίωση της φορολογικής δικαιοσύνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here