Αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη- «We want to go»

ΦΩΤΟ: IN TIME

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής, πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

 

Θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός των γραμμών αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης, δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από χθες, στις 8 το βράδυ ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

Οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ξεπέρασαν σήμερα τους 7.000 και κάθε ώρα που περνά φθάνουν και άλλοι,  μετά από ημέρες πεζοπορίας.

Μκρά παιδιά κρατούν στα χέρια χαρτόνια που γράφουν «We want to go»  και φωνάζουν συνθήματα μαζί με τους γονείς τους, διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Απέναντί τους έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που προς το παρόν κρατούν διακριτική στάση.

Οι πρόσφυγες πέρασαν ακόμα μια μαρτυρική νύχτα, πίσω από τους φράκτες που έχουν υψώσει οι Σκοπιανοί, στα σύνορα.

Οι σκηνές πλέον δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι και άρρωστοι, να  ξεπαγιάζουν στο δρόμο.

Τα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και άλλων ΜΚΟ, εθελοντές και κάτοικοι από την Ειδομένη και άλλα χωριά προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν .

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here