Απεργεί σήμερα η Αlitalia -ματαίωση πτήσεων

Απεργούν σήμερα Τριτη, 5 Ιουλίου,  οι εργαζομενοι στις ιταλικές αερογραμμές διαμαρτυρόμενοι για κατάργηση  παροχών και θα ματαιωθούν όλες οι πτήσεις της Alitalia

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας χαρακτήρισε την απεργία  «άδικη», επειδή κατά τη γνώμη του κόπηκε κατι ασήμαντο, δηλαδή η δυνατότητα  των εργαζομένων να ταξιδεύουν δωρεάν προς διάφορς πόλεις της Ιταλίας  προκειμένου να μεταβούν στη βάση της εταιρείας είτε στη Ρώμη είτε στο Μιλάνο.

Οι εργαζόμενοι λένε ότι το προσωπικό της εταιρείας έχει επιδείξει υψηλο επαγγελματισμο και υπευθυνότητα και πρόκειται για την πρώτη απεργία που κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, για λόγους που συνδέονται με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού. Ο συνδικαλιστικός τους φορέας αναφέρθηκε επίσης σε αύξηση των ωρών εργασίας και για διασικασίες διάσπαρτων αλλά αριθμητικά υπολογίσμων συνολικά απολύσεων, για κατάργηση παροχών κ.λπ.

Εν τω μεταξύ σε μια άλλη ιταλική εταιρεία, την Meridiana, θα  ματαιωθούν 20 δρομολογια. Εκεί οι εργαζόμενοι δεν κάνουν απεργία αλλά ζήτησαν όλοι μαζί αναρρωτικές άδειες. Αιτία είναι το γεγονός ότι μετά την συγχώνευση-συνεταιρισμό με την Qatar, τους ανακοινώθηκε ότι θα απολυθούν 396 εργαζόμενοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here