Απελάσεις χούλιγκανς στον ψυχρό πόλεμο Ρωσίας – Γαλλίας

Η Γαλλία αποφάσισε να απελάσει τον επικεφαλής του συνδέσμου της ρωσικής εθνικής ομάδας και 19 ακόμη ρώσους πολίτες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν  με Άγγλους στη Μασσαλία πριν και μετά τον αγώνα Αγγλίας – Ρωσίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 43 Ρώσοι την Τρίτη (έχουν συλληφθεί και άλλοι, σε διαφορετικά επεισόδια)  και η  UEFA προειδοποίησε τη Ρωσία ότι η ομάδα τους θα διωχθεί από το Euro 2016 εάν επαναληφθεί η βία που ξέσπασε στον αγώνα Αγγλίας – Ρωσίας.

Οι συλλήψεις εξόργισαν τη Μόσχα, η οποία κάλεσε  μάλιστα τον γάλλο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για την μονομερή αντιμετώπιση του θέματος. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για  «περαιτέρω έξαρση του  αντι-ρωσικού αισθήματος και κατάφωρες αδικίες σε σύγκριση με χούλιγκανς άλλων εθνοτήτων».

Οι 20 ρώσοι οπαδοί θα απελαθούν τη Δευτέρα.

Η  Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα βάλει κι εκείνη στη «μαύρη λίστα» ρώσους και ξένους χούλιγκαν εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλου 2018, το οποίο φιλοξενείται στη Ρωσία.

«Πρέπει να υπάρξουν μαύρες λίστες. Αυτοί που παραβιάζουν τους νόμους θα πρέπει να τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα και να τους απαγορεύεται να παρακολουθούν αγώνες» είπε ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here