Απειλές Γ.Λαγού κατά Λιάνας Κανέλλη

Λεκτική επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη εξαπέλυσε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός  κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος στη Βουλή .

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναφέρθηκε ως υπόδικος στο θέμα της προφυλάκισής του και η κ.Κανέλλη υπογράμμισε «πως δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και έφυγε από την αίθουσα.  Ο Γιάννης Λαγός την ακολούθησε στους διαδρόμους της Βουλής. Μαζί του βγήκαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Μανιός, Χρήστος Σμίας) οι οποίοι τον εμπόδισαν να την πλησιάσει. Εκείνος απευθυνόμενος στην βουλευτή του ΚΚΕ της είπε:«Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός.

«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» αντέτεινε η Λ. Κανέλλη.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου, σχολιάζοντας την φραστική επίθεση σε βάρος της κ.Κανέλλη.Πρόσθεσε  ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», είπε η κ. Κατριβάνου και τονισε πως «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».

Το ζήτημα πήρε στη συνέχεια διαστάσεις , αφού η κ.Κατριβάνου το έθεσε και στην Διάσκεψη των Προέδρων , όπου το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρξει  πολιτική καταδίκη της επίθεσης του υπόδικου βουλευτή.

Το γεγονός ότι η κ.Κωνσταντοπούλου παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση αποδοκιμασίας.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο Περισσός.

Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση της προέδρου της Βουλής, στην οποία καταλογίζει ότι έδωσε κάλυψη σε αυτή τη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει  το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».

«Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό», κατέληξε το ΚΚΕ.

  Για «αδιανόητη σπέκουλα», έκανε λόγο η  κ.Κωνσταντοπούλου  όταν έμαθε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλης δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη από την Βασιλική Κατριβάνου. Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας ώστε με τον δέοντα τρόπο να αποδοθούν ευθύνες. Δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μία προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here