Βαρουφάκης απαντά σε Στουρνάρα: Υπονόμευε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωση του χρέους-Τον παραδίδω στη κρίση του ελληνικού λαού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεν άντεξε να περιμένει ως το Σαββατοκύριακο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και απάντησε τελικά στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, ο οποίος χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια, είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του, λέγοντας ότι έλεγε στο Ντράγκι ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. 

Ο κ. Βαρουφάκης πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγορεί ευθέως τον κ. Στουρνάρα ότι αντί να συστρατεύεται με την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του χρέους, εκείνος την υπονόμευε. Τον παραδίδω στη κρίση του ελληνικού λαού, τονίζει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βαρουφάκη όπως την έκανε στο real.gr

«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here