Απανθρωπιά! Πήγαν να πνίξουν άστεγο για 2 ευρώ!

Φτώχεια. Πείνα. Απόγνωση. Στην Ελλάδα της αλληλεγγύης  αλλά και της απανθρωπιάς. To μεσημέρι του Σαββάτου στην  κεντρική παραλία του Βόλου μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων, ένας νεαρός άστεγος άντρας έπεσε στη θάλασσα , βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να του δώσουν 2 ευρώ!

Ο άντρας  ενώ βυθιζόταν , σήκωσε το ένα του χέρι ψηλά και  δύο νέα παιδιά  που τον είδαν, έτρεξαν στην προκυμαία , βούτηξαν, τον έπιασαν και  τον ανέσυραν από τη θάλασσα ζωντανό.

Όλα συνέβησαν ξαφνικά  όταν ο 35χρονος στεκόταν όρθιος σε καφετέρια και ζητούσε χρήματα από μια παρέα . Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ένας νεαρός του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα, ο δεύτερος του ζήτησε να φύγει , ενώ ο τρίτος του είπε: «Πέσε στη θάλασσα για να σου δώσω 2 ευρώ».

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Ο  άντρας έφυγε αμέσως  προς την παραλία, πήρε φόρα και πήδηξε στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που τον γνωρίζουν,  ο άντρας  ζεί εδώ και πολλά χρόνια στο Βόλο, είναι αλλοδαπός , άστεγος  και αντιμετωπίζει  προβλήματα υγείας.  Επιβιώνει χρόνια τώρα  περιφερόμενος από μαγαζί σε μαγαζί, ενώ τον τελευταίο χρόνο κοιμάται στα παγκάκια.

Για το περιστατικό δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Υστερα από λίγο,  κάποιοι  λιμενικοί πήγαν στη καφετέρια  και ρωτούσαν τι συνέβη.  Ο νεαρός  είχε  ήδη εξαφανιστεί…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here