Απαγωγέας Βρετανού δημοσιογράφου σε αντάρτες που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ!

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Times Άντονι Λόιντ, ο οποίος έγινε γνωστός το 2014 απήχθη και πυροβολήθηκε στα πόδια από τζιχαντιστές στη Συρία.  Ο δημοσιογράφος έπεσε από τα σύννεφα ότι σε βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο facebook, είδε τον απαγωγέα του να συμμετέχει σε ομάδα ανταρτών που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

AdTech Ad

Ο Λόιντ είχε απαχθεί το 2014 μαζί με τον φωτογράφο Τζακ Χιλ ενώ επέστρεφαν από την εμπόλεμη ζώνη του Χαλεπίου στην Τουρκία. Πυροβολήθηκε δύο φορές στο πόδι ενώ και οι δύο άνδρες ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Ο Βρετανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι είδε αυτόν που τον πυροβόλησε, σε ένα βίντεο να κρατάει καλάσνικοφ και να πανηγυρίζει νίκη μιας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ, ομάδας ανταρτών στη συνοριακή πόλη Αλ Ράι.

«Ήταν μια έκπληξη για μένα. Αυτοί είναι οι πιο πρόσφατοι σύμμαχοι των Δυτικών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», έγραψε στους σαββατιάτικους Times και συνεχίζει: «Παρατήρησα το πρόσωπο ενός άνδρα, το οποία είδα τελευταία φορά τον Μάιο του 2014, όταν στάθηκε μπροστά μου και με πυροβόλησε δύο φορές στον αριστερό αστράγαλο ενώ τα χέρια μου ήταν δεμένα. Με πυροβόλησε μπροστά σε ένα πλήθος που παρακολουθούσε και ενώ είχα ξυλοκοπηθεί άγρια, υποστηρίζοντας ότι ήμουν κατάσκοπος της CIA. Τώρα, όπως φαίνεται, δουλεύει γι’ αυτήν».

«Η κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της εφημερίδας τις τελευταίες μέρες για να εξηγήσει πώς ένας διαβόητος απαγωγέας με διασυνδέσεις με τους εξτρεμιστές, πέρασε τις διαδικασίες ελέγχου των ΗΠΑ»», καταλήγει ο Λόιντ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here