Απέχουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

Και για σήμερα, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Με την εν λόγω αποχή, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, ζητεί:

α) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών,

β) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, καθώς και για χρέη προς το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τους ΟΤΑ,

γ) καθώς επίσης και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες.

Πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μόνο κατ’εξαίρεση μετά από άδεια που έχει χορηγηθεί από τους Συλλόγους ή την Συντο­νιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Να σημειωθεί, ότι ενδεικτικά θα παραχωρούνται άδειες για: αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, εκούσιους πλειστηριασμούς, πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, αλλά και πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει κάθε στοχοποιημένη επίθεση εναντίον συμβολαιογράφων που διεξάγουν πλειστηριασμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here