Απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, μέσω ΚΥΣΕΑ

Επίσημη απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου με τις οποίες αμφισβήτησε την συνθήκη της Λωζάνης αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί το μεσημέρι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ν. Ξυδάκη, θα πάρει θέση και θα απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνηθίσει όλο τον δυτικό κόσμο, σε κάποιες αιφνίδιες εκρήξεις αναθεωρητισμού και στη συνέχεια σε κάποιες αναδιπλώσεις».

Οσο κι αν πολλοί θεωρούν ότι οι αναθεωρητικές δηλώσεις Ερντογάν, απευθύνονται κυρίως στο εσωτερικό ακροατήριο και έχουν στόχο να πλήξουν τους κεμαλιστές, εν τούτοις απευθύνθηκαν δημόσια και συνιστούν εκ των πραγμάτων πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει και στις ανιστόρητες δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν ο οποίος ανακάλυψε τσαμικό ζήτημα στις σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν αποκλείουν ο Πρωθυπουργός να απαντήσει και στη θέση του επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν για την «Τσαμουριά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here