Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον Κ. Μητσοτάκη για τα συμβούλια ΑΕΙ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντά στις παραιτήσεις των επιστημόνων-μελών των Συμβουλίων Ιδρύματος στα ΑΕΙ και κυρίως στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης με ανάρτηση του στο Facebook για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. 

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει το ζήτημα των Συμβουλίων Ιδρυμάτων ως ένα θέμα «άνευ ουσιαστικού αντικρύσματος» για το οποίο «η κυβέρνηση δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη». Σχολιάζοντας δε την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη, μιλά για «προφανή αντιπερισπασμό» από την πλευρά της ΝΔ.

«Ο κ.Μητσοτάκης προτίμησε κρυπτόμενος στον ασφαλή χώρο του facebook, να τοποθετηθεί επί ενός θέματος άνευ ουσιαστικού αντικρύσματος, αυτό των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ, που δεν ήταν αντικείμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου και για το οποίο η κυβέρνηση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Πρόκειται, για προφανή αντιπερισπασμό και για προσπάθεια εκ μέρους του να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση μακριά από τα ζητήματα στα οποία έγινε καταφανής η γύμνια της παράταξής του και η κρίση ταυτότητας της ΝΔ», απαντά το υπουργείο. «Ανάλογο φτηνό αντιπολιτευτικό τέχνασμα είναι και ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ για τη δήθεν επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών», προσέθεσε, αποκρύπτοντας ότι η ρύθμιση που ψηφίστηκε αφορά μόνο φοιτητές που δεν έχουν διαγραφεί και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

«Αρέσει δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη (αλλά και σε εκείνους τους παρασυνδικαλιστικούς κύκλους που προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς), τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία μετά από πολλά χρόνια και θα σηματοδοτηθεί έτσι η βήμα-βήμα επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και η έξοδος από το μνημονιακό τέλμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here