Σκουρλέτης σε Θεοδωράκη για Σκουριές: Σεβασμός σε νομιμότητα και εργαζόμενους

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Θεοδωράκη ότι κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται τους νόμους, να μην αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον και να μην πλήττει το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο, να μην εκβιάζει τους εργαζόμενους. Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να ενημερώνεται πριν κάνει δηλώσεις για τέτοια θέματα, διότι η άγνοια σε αυτό το επίπεδο συνιστά πολλαπλό κίνδυνο», ήταν η απάντηση, σε υψηλούς τόνους, που έδωσε  ο κ. Σκουρλέτης, στο πρόεδρο του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη. 

Η σφροδή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Ποταμιού Στ. Θεωδωράκη και του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτ, ξέσπασε με αφρομή δηλώσεις του πρώτου για το κλείσιμο του εργοστασίου των Σκουριών. «Η απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη για αναστολή λειτουργίας του χρυσωρυχείου στις Σκουριές, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, είχε στόχο να πλήξει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΣτΕ για τους εργαζομένους».
Σε συνάντησή του την Πέμπτη με τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ι.Γκόλια, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε  ότι η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι αυτονόητη σε μια ευρωπαϊκή χώρα. «Το δικαίωμα στην εργασία», είπε, «πρέπει να συνδυάζεται με την προστασία του Περιβάλλοντος, κι αυτό το κρίνουν τα όργανα της Πολιτείας «κι όχι οι κομματικές επιτροπές, που το μόνο που ξέρουν είναι να υπερασπίζονται τις κάθε είδους συντεχνίες, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που παράγουν».

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΣτΕ που να αφορά  την απόφαση που έλαβα ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία διεκόπη μέρος των δραστηριοτήτων  της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»»,, του απάντησε ο κ. Σκουρλέτης που πρόσθεσε:

»Ο κ. Θεοδωράκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η «Ελληνικός Χρυσός» κατέθεσε αίτηση προς το ΣτΕ για ακύρωση της επίμαχης απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 4 Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ζήτησε την άμεση αναστολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης, αίτημα που απέρριψε το ΣτΕ».

»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here