Απάντηση Παρασκευόπουλου για Ρωμανό-βραχιολάκι

Για συντονιαμένη επιχείρηση ανακάλυψης ατοπημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, κάνει λόγο ο υπουργός Ν. Παρασκευόπυολος, με αφορμή δημοσιεύματα ότι «δρομολογείται η απελευθέρωση του Νίκου Ρωμανού με διάταξη πρόκληση και αφορά στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων με ‘’βραχιολάκι’’.

Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι οι πλέον αρμόδιοι για να αποφασίσουν για το θέμα θεωρεί ότι είναι  ο εισαγγελέας – επόπτης της φυλακής και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που γνωρίζουν τη πορεία του κρατουμένου στη φυλακή και όχι ο ανακριτής.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ακόμη ότι «θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με «βραχιολάκι”. Το υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας – επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here