Απάντηση Ξανθού στον Guardian: Η Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής-Το ΕΣΥ αναβαθμίζεται, ανυπόστατα τα στοιχεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI( Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Απάντηση στο δημοσίευμα του Guardian το οποίο μιλά για κατάρρευση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και υψηλή θνησιμότητα, λόγω των συνεπειών της κρίσης, έδωσε το υπουργείο Υγείας, δια στόματος του ίδιου του υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός κάνει λόγο για μη τεκμηριωμένα στοιχεία, που δεν στηρίζονται σε καμία μελέτη, ενώ επισημαίνει πως το δημοσίευμα αναπαράγει ανεύθυνη καταστροφολογία μίας «ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας» και οσι η Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται σε στοιχεία του 2011 και του 2012 και δεν στηρίζεται σε καμιά τεκμηριωμένη μελέτη της κατάστασης στο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας που παίρνει υπόψη της τα νεότερα δεδομένα και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Δυστυχώς αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που καμιά σχέση δεν έχει με την  πραγματικά συγκινητική υπερπροσπάθεια των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθια και αξιόπιστη τη δημόσια περίθαλψη.

Επαναλαμβάνουμε, για όσους δεν κατάλαβαν: Η  Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής, το ΕΣΥ σήμερα σταθεροποιείται και αναβαθμίζεται καθημερινά, «γιατρεύει τις πληγές» της προηγούμενης 6ετίας, ενισχύεται με πόρους και μόνιμο προσωπικό, το ποσοστό των δημόσιων δαπανών υγείας έχει ανέβει στο 5, 1% του ΑΕΠ (από το 4,6% – 4,9% της προηγούμενης τριετίας), τα νοσοκομεία εφοδιάζονται κανονικά με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καλύπτουν, χωρίς διακρίσεις, όλους τους ανασφάλιστους πολίτες περιορίζοντας δραστικά την «υγειονομική φτώχεια», ενώ προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας και τους επισκέπτες της.

Όσοι, λοιπόν, επενδύουν στην «κατάρρευση» του ΕΣΥ και στην διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, θα διαψευστούν για άλλη μια φορά. Η ανυπόστατη κινδυνολογία, ο χυδαίος λαϊκισμός και η συστηματική προσπάθεια δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην κοινωνία δεν θα περάσουν. Κυρίως επειδή δεν θα το επιτρέψει το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματος Υγείας που προσβάλλεται από τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία απαξιώνουν το έργο του και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here