Απάντηση-διάψευση Μαξίμου σε «ευφάνταστα σενάρια» για απειλή παραίτησης Τσίπρα

«Ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ρεπορτάζ κυριακάτικου τύπου για απειλή παραίτησης  του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται: «Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη».

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο πρωθυπουργός επισείει, σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την ΕΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση χωρίς νέα βαρύτερα μέτρα, το ενδεχόμενο ενός νέου κύκλου πολιτικής αστάθειας.

Το χαρτί της πολιτικής αστάθειας φαίνεται σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα να έπαιξε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο αλλά και τον Μάρτιν Σουλτς. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο να υπογράψει μέτρα του εύρους που ζητεί το ΔΝΤ και τόνισε πως ακόμη και αν το έκανε θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο θα υπερψηφιζόταν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ανοίγοντας ξανά σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Η RealNews έχει τίτλο: “Απειλεί με παραίτηση!” στο πρωτοσέλιδό της. Η εφημερίδα αναφέρεται στο παρασκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να διεμήνυσε: “‘Η θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή… εγώ φεύγω!”. Ανάλογο μήνυμα φέρεται επίσης έστειλε και στον Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Και ο Τσακαλώτος;
«Εάν επιμείνετε σε αφορολόγητο όριο κάτω των 9.000 θα πάω αμέσως στον Τσίπρα να υποβάλω την παραίτησή μου» φέρεται να φώναξε εξοργισμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, σύμφωνα πάντα με την Realnews. H εφημερίδα αναρωτιέται εάν η απειλή αυτή είχε ως αποδέκτες μόνο τους δανειστές ή και μέλη της κυβέρνησης. Μάλιστα η Realnews υπενθυμίζει ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει την περασμένη εβδομάδα και δεν διαψεύσθηκε, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσακαλώτος είχε διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου πως «έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here